Frankóságok - videóreceptek

Roston sült tengeri gyümölcsök roston sült zöldségekkel - recept

Egy tengeri gyümölcsökből készült mediterrán jellegű étel következik: Roston sült tengeri gyümölcsök, roston sült zöldségekkel. Elsőként vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, olajat öntünk a rostlapra, és a hagymát beleszórjuk. Fehér cukkínit, zöld cukkínit felkockázunk, gombát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és a hagymához adagoljuk. Közben sózzuk, és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Ezután hozzáadjuk a bepácolt tengeri élőlényeket. Ezután még szórunk rá ételízesítőt, fehérborsot, és az egészet összepirítjuk. Ha elkészült fatálra tálaljuk, és citromkarikákkal, petrezselyemzölddel, kaporral díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!

 Roston sült tengeri gyümölcsök roston sült zöldségekkel

 

Frankóságok - videóreceptek

Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával - recept

A Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával elkészítése a következőképpen történik. Legelső körben, ha magunk filézzük ki a halat, a megtisztítás és a nem kívánt részek levágása után a hal filézése következik. A gerincoszlop mellet, a csontok, szálkák mentén párhuzamosan fejtjük le a halhúst. Miután ez megtörtént, a bőrével lefelé fordítjuk és az egyik végétől kezdve apró, sűrű vágásokkal egészen a bőréig beirdaljuk. Ezzel átvágjuk az Y szálkákat, és biztonságosan fogyaszthatjuk. A halfilét hosszú csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal. A sörtészta összetevői (amelybe beleforgatjuk a halszeleteket), tojást felütünk, sört öntünk hozzá, és annyi liszttel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ennek a sörtésztának az ízét fokozhatjuk pirított szezámmaggal. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, és a tésztába keverjük. A halcsíkokat lisztbe, és a sörtészta masszába mártogatjuk, és felforrósított olajban megsütjük. Ha elkészült itatóspapírra tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsorogjon. Köretként hordóburgonyát készítünk: meghámozzuk a burgonyát, egészben, sós vízben megfőzzük, vajban pirított kaporban megforgatjuk. A tálalásnál a burgonyákat egy tányérra tesszük, és mellé ízlésesen elhelyezzük a sörtésztában megsütött halfiléket. A díszítéshez a még egész citromot hosszában bevágjuk, majd karikákra szeljük, és vágott zöldpetrezselyemben megforgatjuk. Így tesszük a halak tetejére. Jó étvágyat kívánunk!

 Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával

 

Frankóságok - videóreceptek

Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával - recept

Harcsafilét készítünk bakonyi módra túrós csuszával. Első lépésben a harcsafilét egy serpenyőben felforrósított olajban elősütjük. Közben elkészítjük a bakonyi gombás ragut. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és egy másik serpenyőbe olajon pirítani kezdjük. Aprítunk még hozzá kaprot, aminek egyelőre csak a felét adjuk az alapunkhoz. Ezután hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal és fekete borssal. A fűszerezés után a zöldségeket készre pároljuk. A harcsahúst félig megsült állapotban kiszedjük a serpenyőből. Ha a zöldségek kellőképpen megpárolódtak, őrölt piros paprikával megszórjuk. A ragu sűrűségét burgonyaliszt hozzáadásával fokozhatjuk. Ezután tejszínt öntünk hozzá, és összeforraljuk. A harcsafilét újra a serpenyőbe tesszük, és a tetejére öntjük a ragut. Vágott petrezselymet és a maradék kaprot rászórjuk a tetejére és összefőzzük. A tálalásnál a túrós csuszát egy tányérra halmozzuk, mellé tesszük a harcsafilét a raguval. Jó étvágyat kívánunk!

 Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával

 

Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi