Egy tengeri gyümölcsökből készült mediterrán jellegű étel következik: Roston sült tengeri gyümölcsök, roston sült zöldségekkel. Elsőként vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, olajat öntünk a rostlapra, és a hagymát beleszórjuk. Fehér cukkínit, zöld cukkínit felkockázunk, gombát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és a hagymához adagoljuk. Közben sózzuk, és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Ezután hozzáadjuk a bepácolt tengeri élőlényeket. Ezután még szórunk rá ételízesítőt, fehérborsot, és az egészet összepirítjuk. Ha elkészült fatálra tálaljuk, és citromkarikákkal, petrezselyemzölddel, kaporral díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!
A Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával elkészítése a következőképpen történik. Legelső körben, ha magunk filézzük ki a halat, a megtisztítás és a nem kívánt részek levágása után a hal filézése következik. A gerincoszlop mellet, a csontok, szálkák mentén párhuzamosan fejtjük le a halhúst. Miután ez megtörtént, a bőrével lefelé fordítjuk és az egyik végétől kezdve apró, sűrű vágásokkal egészen a bőréig beirdaljuk. Ezzel átvágjuk az Y szálkákat, és biztonságosan fogyaszthatjuk. A halfilét hosszú csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal. A sörtészta összetevői (amelybe beleforgatjuk a halszeleteket), tojást felütünk, sört öntünk hozzá, és annyi liszttel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ennek a sörtésztának az ízét fokozhatjuk pirított szezámmaggal. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, és a tésztába keverjük. A halcsíkokat lisztbe, és a sörtészta masszába mártogatjuk, és felforrósított olajban megsütjük. Ha elkészült itatóspapírra tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsorogjon. Köretként hordóburgonyát készítünk: meghámozzuk a burgonyát, egészben, sós vízben megfőzzük, vajban pirított kaporban megforgatjuk. A tálalásnál a burgonyákat egy tányérra tesszük, és mellé ízlésesen elhelyezzük a sörtésztában megsütött halfiléket. A díszítéshez a még egész citromot hosszában bevágjuk, majd karikákra szeljük, és vágott zöldpetrezselyemben megforgatjuk. Így tesszük a halak tetejére. Jó étvágyat kívánunk!
Harcsafilét készítünk bakonyi módra túrós csuszával. Első lépésben a harcsafilét egy serpenyőben felforrósított olajban elősütjük. Közben elkészítjük a bakonyi gombás ragut. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot feldaraboljuk, és egy másik serpenyőbe olajon pirítani kezdjük. Aprítunk még hozzá kaprot, aminek egyelőre csak a felét adjuk az alapunkhoz. Ezután hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal és fekete borssal. A fűszerezés után a zöldségeket készre pároljuk. A harcsahúst félig megsült állapotban kiszedjük a serpenyőből. Ha a zöldségek kellőképpen megpárolódtak, őrölt piros paprikával megszórjuk. A ragu sűrűségét burgonyaliszt hozzáadásával fokozhatjuk. Ezután tejszínt öntünk hozzá, és összeforraljuk. A harcsafilét újra a serpenyőbe tesszük, és a tetejére öntjük a ragut. Vágott petrezselymet és a maradék kaprot rászórjuk a tetejére és összefőzzük. A tálalásnál a túrós csuszát egy tányérra halmozzuk, mellé tesszük a harcsafilét a raguval. Jó étvágyat kívánunk!