Frankóságok - videóreceptek
Rákfarok egyedi bundában sütve, friss vegyes salátával - recept
Egy igen kedvelt és vitamindús ételt készítünk, ami nem más, mint Rákfarok egyedi bundában sütve, friss vegyes salátával. A főétel rákfarok lesz, melyet tojás, burgonyaliszt, víz hozzáadásával készült masszában fogunk kisütni. A köret friss vegyes zöldségágy lesz. A zöldségágy elkészítése a következőképpen történik: egy tányérra először ropogós salátát teszünk, utána következik a madársaláta, a rukkola saláta, a vöröshagyma fekete magjából kikelt csíra, a lilahagyma magjából kikelt csíra. Mindezek tetejére pirított kesudiót teszünk. Mangót vágunk kockára, és a zöldségek tetejére halmozzuk. Egy kis balzsamecettel a friss zöldségágyat megspricceljük, egy kis édes chilivel megöntözzük, ciromfűvel díszítjük. Ezen kívül még kesernyés salátalevelet is teszünk hozzá. Az apró rákfarkokat a tojásos, burgonyalisztes, vizes masszában megforgatjuk, majd felforrósított olajban kisütjük. Miután megsült, itatóspapírra helyezzük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. Ezután a már elkészített vegyes salátaágyra ízlésesen ráhelyezzük. A forró olajban rántott petrezselymet elkészítjük, és az ételünk tetejére tesszük. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 4 személyre:
|
|