Fehértói Halászcsárda és Szálloda - Szeged
A halászlé kedvelők zarándokhelye
Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda.
A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé.
Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.
Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről.
Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de az egyéb ételek kedvelőinek is bőséges a választék. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízét. Az étlapon megtalálhatók továbbá a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kulturált, tágas parkoló (120 személygépkocsi) és buszparkoló áll rendelkezésre.
Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a szórakozni vágyó vendégeket.