Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged
A halászlé kedvelők zarándokhelye!
Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda.
A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé.
Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.
Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről.
Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de az egyéb ételek kedvelőinek is bőséges a választék. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízét. Az étlapon megtalálhatók továbbá a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kulturált, tágas parkoló (120 személygépkocsi) és buszparkoló áll rendelkezésre.
Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a szórakozni vágyó vendégeket.
Termek
Éttermi elrendezéssel, maximális befogadóképességgel
- Potyka terem: 50 fő
- Halász terem: 120 fő
- Vadász terem: 110 fő
A fenti három terem térelválasztókkal külön – külön is üzemeltethető. Mindhárom terem közvetlen terasz kapcsolattal. Kiválóan alkalmasak rendezvények, lakodalmak lebonyolítására.
- Bormúzeum: 30 fő
- Bormúzeum terasz 80 fő
A Bormúzeum termünk az önálló teraszával és a közvetlen kapcsolatával a szabadtéri kemence-grill látványkonyhánkkal kiválóan alkalmas családi, baráti, céges társaságok speciális rendezvényére. A befogadóképesség nagyobb létszám esetén bővíthető a Vadász terem és a Bormúzeum direkt kapcsolatával.
- Madár galéria: 40 fő
Kisebb összejövetelek, de rendezvények esetén az a la carte szolgáltatásunk számára is hasznosítjuk. Kiválóan alkalmas kisebb megbeszélések, tréningek zártkörű lebonyolítására. A terem az igen csendes első emeleten található.
- Szakács terem: 40 fő
A Szakács terem házi MÚZEUMUNK is egyben. Itt találhatóak Frank úr gyűjteményei, és a pályáját bemutató kiállítási anyagok, melyek tárlókban láthatóak. A terem kiválóan alkalmas kisebb csoportok megbeszéléséhez (nagyon csendes terem), akár étkezéséhez is.
- Hangulatos fedett nyári terasz: 450 fő
Nyári teraszunk az üzletünk fő attrakciója, ha lehet ezt a kifejezést használni. Tipikus csárda hangulattal, muskátlis virágtengerrel, a falakon régi használati eszközökből szakszerűen összeválogatott kiállítással. Hétvégeken grill- és látványkonyhával, gyermek programokkal várjuk itt vendégeinket.
- Parti sátor (Kemencés kertben felállítva): 2 x 200 fő
Rendezvénykapacitásunk bővítéséhez kiválóan alkalmas betonozott terület. Elrendezéstől és létszámtól függően egy vagy két sátor felállítására van lehetőség, közvetlen kapcsolattal az étterem Vadász terméhez.
Önállóan is megközelíthető a Bormúzeumon keresztül.
Teljes kapacitás: 1300 – 1350 fő
Grill Parti
Kemence parti
Grill- és kemence parti
Különböző méretű csoportoknak ajánljuk előrendeléssel.
ADATOK
Cég neve, székhelye, telephelye: Frank Sándor ev. Fehértói Halászcsárda és Panzió
Elérhetőségek, központi e-mail cím: 6728 Szeged, Budapesti út 41.
www.fehertoihalaszcsarda.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adószám: 45660218-2-26
Cégbejegyzés kelte és száma Működés kezdete: 1992.07.01.
Vállalkozói ig. sz.: ES447405;
Nyilvántartási szám: 4945411
Működési engedély: 2003-01-0073701-02 Ny.sz.: 2003/0660-00
Statisztikai számjel: 45660218-5530-231-06