Frankóságok - videóreceptek

Óriás túrógombóc - recept

Egy nagyon közkedvelt étel, a túrógombóc elkészítési módja következik. Legfontosabb hozzávaló a tehéntúró, melyet át kell paszírozni, de lehet krémtúrót is használni. 1 kg túróhoz ezen kívül 5 egész tojás, 15 dkg búzadara és egy csipetnyi só szükséges. A tojásokat feltörjük, és jól elkeverjük a túróval, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Miután összedolgoztuk az alapanyagokat, kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, elkezdhetjük a gombócok megformálását. A kezünket langyos vízbe mártva veszünk némi tésztát, és gombócokat formálunk belőle. A megformázott gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk, és készre főzzük. Ez elkészült túrógombócokat pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálaljuk.

 Óriás túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • Túró 40 dkg
  • Tejföl 40 dkg
  • Vaníliás cukor  2 dkg
  • Porcukor 20 dkg
  • Zsemlemorzsa 20 dkg
  • Vaj 8 dkg
  • Só 1 dkg
  • Tojás 4 db
  • Búzadara 10 dkg
  • Szódabikarbóna 1 dkg

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi