Frankóságok - videóreceptek
Óriás túrógombóc - recept
Egy nagyon közkedvelt étel, a túrógombóc elkészítési módja következik. Legfontosabb hozzávaló a tehéntúró, melyet át kell paszírozni, de lehet krémtúrót is használni. 1 kg túróhoz ezen kívül 5 egész tojás, 15 dkg búzadara és egy csipetnyi só szükséges. A tojásokat feltörjük, és jól elkeverjük a túróval, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Miután összedolgoztuk az alapanyagokat, kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, elkezdhetjük a gombócok megformálását. A kezünket langyos vízbe mártva veszünk némi tésztát, és gombócokat formálunk belőle. A megformázott gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk, és készre főzzük. Ez elkészült túrógombócokat pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
|
|