Frankóságok - videóreceptek

Habos-mákos palacsinta meggymártással - recept

Egy meglehetősen finom desszerttel, a habos mákos palacsintával meggymártással ismerkedhetünk meg. Az elkészítése a következőképpen történik: Serpenyőben cukrot olvasztunk, (karamellizálunk), meggyborral felöntjük, friss, vagy fagyasztott meggyet, esetleg meggybefőttet teszünk hozzá. Az így kapott mártást vízben előzőleg elkevert burgonyakeményítővel sűrítjük. A még jobb íz hatás elérése érdekében baylies-zel meglocsoljuk. A habos mák töltelék elkészítése a következő lépés. Egy edénybe tejszínt öntünk, puding porból készített sárgakrémet, ízlés szerint cukrot és mákot adunk hozzá, majd tejszínhabot keverünk bele. A tölteléket az elkészített palacsintákra kenjük, összetekerjük, tányérra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk.

 Habos-mákos palacsinta meggymártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • Liszt 20 dkg
  • Só 1 dkg
  • Tojás 3 db
  • Olaj 1 dl
  • Mák 10 dkg
  • Cukor 10 dkg
  • Tejszín 10 dkg
  • Bailey's 4 cl
  • Burgonyaliszt 1 dkg
  • Pudingpor 3 dkg
  • Tej 3 dl
  • Vaníliás cukor  2 dkg
  • Meggy 20 dkg
  • Meggybor 2 dl
  • Citromhéj 1 db

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi