Frankóságok - videóreceptek

Karpaccso (Carpaccio) - recept

A karpaccso elkészítésénél az elő lépés, hogy a bélszínt a hátára fordítjuk, középen megnyitjuk, majd óvatos mozdulatokkal meglapogatjuk. A bazsalikom pesztóval (friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag) bekenjük, őrölt borssal megszórjuk, extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliát és folpack-ot terítünk le az asztalra, a bélszínt ráhelyezzük, amelyre bazsalikom levelet teszünk. A húst felgöngyöljük először a folpack-ba, majd rátekerjük az alufóliát, a két végét visszahajtjuk, és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára. Szelhető állapotra fagyasztjuk le, majd felszeleteljük, és úgy helyezzük egy tányérra, hogy a szeletek érjék egymást. Egy másik tányér alját bekenjük pesztóval, salátát helyezünk a közepére, szórunk rá egy kis kockára vágott paprikát, lilahagymát, új hagymát, balzsam ecettel, extra szűz olívaolajjal megöntözzük. A bélszín karikákat ráhelyezzük, sózzuk, borsozzuk, félbe vágott koktél paradicsomot teszünk rá, megszórjuk olívabogyóval, és rukkola salátával díszítjük. Olívaolajjal újból megöntözzük, zöld citrom levével megcsepegtetjük, fenyőmaggal megszórjuk és parmezán sajtot reszelünk mindezek tetejére.

Bélszín karpaccso (Carpaccio) 

Hozzávalók 4 személyre:

  • Bélszín 32 dkg
  • Olívaolaj 1 dl            
  • Bazsalikom levél 2 szár levele
  • Kaliforniai paprika 1 db
  • Fehérpaprika 1 db
  • Lilahagyma 1 db
  • Újhagyma 1 csomag
  • Balzsamecet 0,5 dl
  • Só 1 csipet
  • Bors 1 csipet
  • Olívabogyó 5 dkg
  • Ruccola 1 csomag
  • Zöldcitrom 1 db
  • Parmezán sajt 10 dkg           
  • A pesztóhoz:
  • Bazsalikom 3 szár
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Olívaolaj 1 dl
  • Fenyőmag 5 dkg

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi