Frankóságok - videóreceptek

Báránycomb filé friss zöldségekkel - recept

Bárányhúsból készült étel friss zöldségekkel. Az elkészítése a következő módon történik. A kicsontozott báránycomb filét hosszú csíkokra vágjuk, így több oldalról éri a hő és sokkal finomabb lesz, mintha csak felszeletelnénk. Egy serpenyőbe némi olajat öntünk, közben snidlinget, rozmaringot, citromfüvet aprítunk, és a felmelegedett olajba szórjuk. A húst erre a zöldágyra helyezzük rá, sózzuk, ételízesítővel, őrölt fehér vagy fekete borssal megszórjuk. Amíg a hús a fűszerekkel párolódik, elkészítjük a zöldségféléket. Az apró mini kukoricát, édesköményt összevágjuk, a brokkolit rózsájára bontjuk, a gombák mindenféle válfaját beletehetjük, sárgarépát, kaliforniai paprikát, spárgát, vagy más néven csirágot vágunk apró darabokra. Az így elkészített zöldségeket a zsírjára pirult húsra halmozzuk, zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és 5-10 percig pirítjuk. Arra figyeljünk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, majd tejszínnel leöntjük. A serpenyőt lefedjük és még kb. 5 percig főzzük, utána tálaljuk. A tálalás rendkívül egyszerű, az ételt a tányér közepére halmozzuk, és vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

 Báránycomb filé friss zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Báránycomb 40 dkg
  • Olaj 0,1 l
  • Snidling 0,2 dkg
  • Rozmaring 0,1 dkg
  • Citromfű 0,1 dkg
  • Ételízesítő 0,2 dkg
  • Só 0,2 dkg
  • Bors 0,01 dkg
  • Mini kukorica 20 kg
  • Gomba 20 dkg
  • Brokkoli 20 dkg
  • Édeskömény 20 dkg
  • Petrezselyem zöldje 1 csomó
  • Tejszín 0,1 l
  • Kaliforniai paprika 10 dkg
  • Csirág (spárga) 10 dkg

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi