Joghurtos zöldség csusza tésztába csomagolva, libamájas gombával
Egy tepsi aljára joghurtot öntünk, a sós vízben kifőzött és leszűrt csusza tészta egy részét, eligazgatjuk a tepsiben. A legőzölt zöldségek következnek: brokkoli, sárgarépa, karfiol. Enyhén megsózzuk, majd a maradék tésztával beborítjuk. Ezután annyi joghurtot teszünk rá, hogy a tésztát elfedje. A gombafejeket az üreges végükkel felfelé sorban elrendezzük. A libamájat (lehet más baromfi máj is) összekockázzuk, csongrádi tölteléket készítünk, ami áll darált sertéshúsból, ami be van fűszerezve sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménymaggal, fokhagymával. Ebbe a töltelékbe beletesszük a felkockázott libamájat, összekeverjük, és minden egyes gombafejre ráhalmozzuk. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és reszelt sajttal megszórjuk az ételünket. Betesszük a sütőbe, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
Egy mediterrán étel, a Parajos penne mozzarella sajttal elkészítése következik. A pennét, vagy más néven a tollhegy tésztát sós vízben kifőzzük. Először egy fej vöröshagymát finomra vágunk, olajon megpirítjuk. Majd fokhagymát is darabolunk hozzá, és együtt összepirítjuk. A tisztára mosott parajleveleket kézzel hozzácsipkedjük, sózzuk, borsozzuk, és tovább pároljuk. Amikor jól összeestek a levelek, tejszínnel felengedjük, darált parmezán sajttal megszórjuk. Ahhoz, hogy megfelelő sűrűségű legyen az ételünk, burgonyaliszttel feljavítjuk, és összeforraljuk. A főtt penne tésztát egy mélytányérra tálaljuk, a parajos mártást a tészta tetejére adagoljuk. És ízlés szerint megszórjuk mozzarella sajttal. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 4 személyre:
|
|