Frankóságok - videóreceptek

Tanyasi kakaspaprikás kapros-túrós csuszával és tejfölös-sajtos galuskával - recept

Egy szárnyasból készült ételt készítünk, ami nem más, mint a Tanyasi kakaspaprikás kapros-túrós csuszával és tejfölös-sajtos galuskával. Egy megtisztított, előkészített egész kakast részeire bontunk. Először a combját, majd a szárnyát vágjuk le, és mindkettőt megfelezzük. Ezt követően tovább daraboljuk.  A paprikásunkban tehát lesz egy szárny, egy alsó comb, egy felső comb, a csontos mell, több részre vágva, láb, zúza és here. Elkészítjük az alapot: agy a tanyasi kakaspaprikáshoz illő zománcozott lábosba olajat öntünk, összevágjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és megpirítjuk az olajon. Ezután jöhet a Szegedi őrölt pirospaprika. Kevés kevergetés után felöntjük vízzel, és beletesszük a feldarabolt kakast. Fedő alatt kb. 2 óráig főzzük. Köretként kapros túrós csuszát és sajtos tejfölös galuskát készítünk. Miután megfőtt a paprikás, habarásként tejfölbe elkevert lisztet, vagy keményítőt adunk hozzá. A habarást elkeverjük és összeforraljuk, majd tálalhatunk is. Jó étvágyat kívánunk.

 Tanyasi kakaspaprikás kapros-túrós csuszával és tejfölös-sajtos galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • Kakas egészben kb. 2 kg
  • Olaj 0,1 l
  • Vöröshagyma 2 nagyobb fej
  • Paradicsom 2 db
  • Tv paprika 2 db
  • Zöldpaprika 1 db
  • Fokhagyma 5-6 gerezd
  • Őrölt paprika 2 evőkanál
  • Só kb. 1 csapott evőkanál
  • Bors fél mokkáskanál
  • Víz amennyit felvesz
  • Tejföl 0,2 l

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi