Frankóságok - videóreceptek

Libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével - recept

A kiszombori Rónay Kúriában egy igazán különleges étel, a libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével elkészítése következik. A jércemell libamájjal van töltve, egy kis konyakkal ízesítve. Köretként sós vízben megfőzött vörös lencsét, vörösborban pácolt hámozott körtét, és pirított banánt adunk a jércemellhez. Egy serpenyőbe olajat öntünk, melyet kellő hőmérsékletre felforrósítunk, majd a libamájjal töltött jércemellet a serpenyőbe tesszük. A banánt 3-4 darabra vágjuk, és a körtével együtt a húsok mellett megsütjük. Tokaji fehérborral meglocsoljuk. Ha a jércemell és a gyümölcsök elkészültek, a tálalás következik. A megfőtt lencséből, egy tányér halmozunk egy adagnyit, a jércemellet félbe vágjuk és egy tányéron ízlésesen elhelyezzük. A körtét és a banánt a lencse és a szeletek mellé pakoljuk. Díszítésként használhatunk kiwit, narancsot és mentalevelet. Jó étvágyat kívánunk!

 Libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi