Frankóságok - videóreceptek

Libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével - recept

A kiszombori Rónay Kúriában egy igazán különleges étel, a libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével elkészítése következik. A jércemell libamájjal van töltve, egy kis konyakkal ízesítve. Köretként sós vízben megfőzött vörös lencsét, vörösborban pácolt hámozott körtét, és pirított banánt adunk a jércemellhez. Egy serpenyőbe olajat öntünk, melyet kellő hőmérsékletre felforrósítunk, majd a libamájjal töltött jércemellet a serpenyőbe tesszük. A banánt 3-4 darabra vágjuk, és a körtével együtt a húsok mellett megsütjük. Tokaji fehérborral meglocsoljuk. Ha a jércemell és a gyümölcsök elkészültek, a tálalás következik. A megfőtt lencséből, egy tányér halmozunk egy adagnyit, a jércemellet félbe vágjuk és egy tányéron ízlésesen elhelyezzük. A körtét és a banánt a lencse és a szeletek mellé pakoljuk. Díszítésként használhatunk kiwit, narancsot és mentalevelet. Jó étvágyat kívánunk!

 Libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével

 

Frankóságok - videóreceptek

Almás-sajtos jércemell petrezselymes burgonyával - recept

Az almás-sajtos jércemell petrezselymes burgonyával elkészítési módja a következőképpen történik. Szükség van jércemellre, gyümölcsökre (alma, kiwi, mandarin), reszelt sajtra. A köret petrezselymes burgonya lesz. Első ízben a jércemellet egyenletes (sem túl vastag, sem túl vékony) szeletekre felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd felmelegített olajban elősütjük. Az elősütés következtében egy kéreg képződik a húson, és az ízek benne maradnak. Ezután csőbe sütve fogjuk elkészíteni az ételünket. Az egész almát egy csumázó segítségével kicsumázzuk, majd hámozás nélkül vékony szeletekre daraboljuk. A kiwit meghámozzuk, és szintén karikára szeljük. A mandarint héjastul vágjuk vékony karikákra. Miután elősütöttük a húst, egy tűzálló tányérra, tálba helyezzük, az almakarikákat ízlésesen a tetejére pakoljuk, és megszórjuk fahéjjal. Végül az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben, mikróban pár perc alatt készre sütjük. A tálalás következik: a petrezselymes burgonyát tányérra halmozzuk, a sajtos, almás jércemellet a köret mellé tesszük. A felszeletelt kiwivel és mandarinnal díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!

 Almás-sajtos jércemell petrezselymes burgonyával

 

Frankóságok - videóreceptek

Darált dióba mártott petrezselymes rántott libamáj - recept

Egy a kiszombori Rónay Kúria Étterem étlapján szereplő ételt készítünk el, amely nem más, mint a Darált dióba mártott petrezselymes rántott libamáj. Első lépésként a libamájat, libamájakat közepes vastagságúra felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk. Végső lépésként a zsemlemorzsa helyett azonban durvábbra darált dióba forgatjuk meg a libamáj szeleteket. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, kb. 150-180 0C-ra. Az előkészített szeleteket a kellőképpen felforrósított olajban megsütjük (kb. 5-6 perc). A rántott zöldpetrezselyem elkészítése roppant egyszerű. A petrezselyemszálakat rövid időre a forró olajba tesszük, majd itatóspapírra helyezzük. Köretnek burgonyapürét készítünk. A szárnyasokhoz leginkább a gyümölcsköret illik, ezért a darált dióba mártott rántott májhoz adhatunk friss, vagy roston megsütött gyümölcsöket is. Mi a friss gyümölcsöket választjuk: alma, kiwi, szőlő kerül a burgonyapüré mellé a tányérra. Ezen felül a burgonyapürét megszórhatjuk egy kis darált dióval is. A készre sült libamájat itatós papírra szedjük ki először, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd a szépen elrendezett köret mellé a tányérra helyezzük. Végül a rántott petrezselyemzöldet a májszeletek tetejére igazítjuk. Jó étvágyat kívánunk!

 Darált dióba mártott petrezselymes rántott libamáj

 

Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi